Bahan-bahannya
PASTRY
165 gm Marjerin / Butter
85 gm Gula Kastor
½ biji telur
250 gm Tepung Gandum
½ tsp Esen vanila
Cara Membuat
1)
Masukkan gula, mentega & esen vanila dan putar hingga
kembang.
2)
Masukkan telur dan putar hingga kembang.
3)
Masukkan tepung gandum & gaulkan dengan tangan.
4)
Tekan doh dalam bekas Tart.
5)
Bakar doh tersebut selama 10 minit (170’c – 180’c).
CREAM CHEESE
450 gm Cream Cheese
95 gm Gula Kastor
2 ½ biji telur (Kuning
Sahaja)
200 ml Whipping Cream
Esen Vanila
Esen Lemon
Cara membuat
1)
Masukkan cream
cheese, gula kastor, vanilla & lemon esen dan putar hingga kembang.
2)
Masukkan kuning
telur & whipping cream & kacau hingga sebati.
3)
Setelah sebati
masukkan cream tersebut di dalam doh yg telah di bakar tadi.
4)
Bakar hingga
kekuningan.
5)
Sedia utk di
makan.
cheese tart (siap di makan)
No comments:
Post a Comment